Elektrische occasion

TESLA LANCEERT ‘TRACK PACKAGE’ VOOR MODEL S PLAID

Tesla lanceert een ‘Track Package’ voor de Model S Plaid. Het bevat onder meer speciale remmen, wielen en banden, maar ontgrendelt vooral een enorm hoge topsnelheid.

Het Track Package is specifiek bedoeld voor de Tesla Model S Plaid, de razendsnelle versie die met zijn krankzinnige sprinttijden eigenlijk elke andere auto achter zich laat. Wie behalve in rechte lijn ook op het circuit het maximale uit zo’n Plaid wil halen, kan binnenkort het Track Package aanvinken in de Tesla Shop. Dan krijg je speciale keramische (!) remschijven rondom, andere remklauwen, speciale remvloeistof en 20-inch wielen met Goodyear Supercar 3R-banden. Die wielen zijn daarmee grappig genoeg een maatje kleiner dan de normaliter optionele ‘Arachnid’-exemplaren, maar bieden wel ruimte voor die remmen. Die zijn overigens zeer welkom, want standaard krijgt een Plaid gewoon de remmen van de iets minder snelle ‘standaard’ Model S mee.

Wie alleen de remmen wil en de rest laat zitten, kan daar volgens Tesla straks ook voor kiezen. Met ‘straks’ doelen we op juni, want dan hangt Tesla definitief een prijs en een bestelmogelijkheid aan de optie. Die prijs komt ergens tussen de €13.825 en €18.435 uit, weten we. Een hele bak geld, maar buiten de genoemde zaken krijg je eveneens een software-update. Die brengt wat misschien wel het opvallendste onderdeel is van dit pakket: een veel hogere topsnelheid. Waar een Model S Plaid normaliter bij 250 km/h ophoudt met versnellen, knalt hij met dit Track Package door naar maar liefst 322 km/h. Daarmee is het bij ons weten na hypercars zoals die van Rimac de snelste EV die je kunt kopen, al zit de Maserati Granturismo Folgore hem met 320 km/h wel op de hielen.

Op zoek? Bekijk ons aanbod.