Elektrische occasion

DESIGNREVIEW VOLKSWAGEN ID2ALL:’BESTE ID TOT NU TOE MAAR NIET VOORUITSTREVEND’

Ooit waren Volkswagen-designers heer en meester in conceptueel werk en de vertaalslag ervan in highlights en sculpturen. Ze beheersten dit complexe esthetische mijnenveld volledig. Het is duidelijk dat het merk die leiderschapsrol al jaren volledig kwijt is. Autodesigner Niels van Roij over de chaotische weg naar de Volkswagen ID2all Concept.

Een goed Volkswagen-ontwerp moet tijdloos zijn. De Golf IV, gelanceerd in 1997, was dermate goed dat dit ontwerp nog steeds niet ouderwets oogt. Veel beter dan de huidige Golf. Die Golf IV was een bewuste poging van VW om het model hoger te positioneren en betrof een ontwerp van uitzonderlijke kwaliteit.

Net als bij de B4 Passat, was de Golf Mk IV een belangrijke auto, voor zowel Volkswagen als de wereld van autodesign. De modellen rond 2000 brachten een nieuw niveau van exterieur- en interieurkwaliteit en designverfijning met zich mee, nooit eerder gezien bij een mainstream merk.

De Golf IV was geen toevalstreffer, maar een gecalculeerde strategische zet. Een manoeuvre vanuit design ingezet en consistent in het Volkswagen-gamma doorgevoerd. Teutoonse kwaliteit sprak uit de vormen van alle Volkswagens. Een familie met een consequent vormenspectrum gehoond uit één brok metaal. 

Maar de ID2all vertelt tevens een verhaal over enorme gemiste kansen. Heel verfrissend is hij namelijk niet. De auto kent geen elementaire niéuwe vormideeën voor een introductie na 2023. De ID2all had feitelijk in 2010 naast de Polo en Golf in de showroom kunnen staan. Hoewel beter dan de volledige ID-reeks tot nu toe – een weinig complexe taak – had dit nieuwe model vooruitstrevender kunnen en moéten zijn om Volkswagen als leidend merk weer op de kaart te zetten. De ID2 ziet eruit als een auto die is ontworpen om veel belanghebbenden binnen Volkswagen tevreden te stellen, waarbij de consensus was dat de meeste mensen het minst zouden worden beledigd. Het ontwerpthema is zo generiek dat het bijna geen thema is. Volkswagen is er niet in geslaagd om de ID2 als het nieuwe marktaanbod te presenteren dat de auto toch beslist wel is. Ondertussen leveren concurrenten een spectrum van zeer aantrekkelijke ontwerpen, terwijl ze proactief op zoek gaan naar klanten in de jonge markt voor elektrische auto’s.

De juiste balans tussen evolutionair en revolutionair design, met relevante nieuwe designthema’s heeft Volkswagen helaas nog steeds niet gevonden. Volkswagen heeft de kans laten liggen om via design werkelijk waarde toe te voegen aan hun eerste kleine elektrische volksauto.

Op zoek? Bekijk ons aanbod.